preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zvonka Cara Crikvenica

PŠ Selce

 

PRVA STEPENICA U OBRAZOVANJU MALIH SELČANA

OŠ ZVONKA CARA CRIKVENICA - PODRUČNA ŠKOLA SELCE

Područna škola Selce 2007. g. preseljena je u nove prostorije na prvom katu stare osnovne škole. U četiri razredna odjela školu pohađa 60 učenika. Nastava je organizirana u prijepodnevnoj smjeni što je prednost za učenike, jer poslijepodne imaju dovoljno vremena za uključivanje u razne izvanškolske aktivnosti. U školi rade četiri učiteljice - Jasna Antić, Lukrecija Stilin i Anamarija Grbčić-Pahlić, a svaka od njih vodi izvannastavnu aktivnost u koju se učenici uključuju ovisno o sklonostima (mali zbor, čakavska grupa i dramsko-scenska grupa).

Škola je potpuno opremljena novim namještajem (ormari, klupe, stolice, ploče). Nastava je organizirana u blok-satima što omogućuje kvalitetnije timsko-suradno učenje i ujedno rasterećuje učenike smanjenjem broja predmeta u jednom nastavnom danu. Osim novih učionica, škola je dobila i novu kuhinju iz koje djeca svakodnevno dobivaju marendu. Školska kuharica teta Jelkica pokušava djeci prilagoditi obroke, ali ujedno ih priviknuti na zdravu prehranu. Tako uživaju u pripravcima od voća i povrća, pahuljica s mlijekom, sirnim namazima ali i pokojem, za dječju dušu pripremljenom fast-foodu. Nedostatak škole na koji nam je ukazala ravnateljica Desiree Pečaver i učiteljice iz PŠ Selce je manjak skladišnog prostora, te male školske sportske dvorane prilagođene djeci do 4. razreda kako bi se nastava tjelesne i zdravstvene kulture, koja je školskim programom većine nastavnih sati smještena u zatvoreni prostor, mogla normalno odvijati. Isto tako, nužno je do kraja urediti okoliš škole i zeleni prostor te postaviti još poneko igralo primjereno vrtićkoj djeci i učenicima škole. U kasnijim poslijepodnevnim i večernjim satima prostore škole koristi KUD „Neven“ iz Selca.

Ž.Stilin

 

 

SELAČKE MEŠTRICE
 

Jedna nas uči lipo pivat
druga glumit i recitirat
treća nas uči pinelat
a četrta nan ne da
da pozabimo naše ča.
Još je med njimi jedna gospa
ka sako jutro študira
ča će kome na stol klast
aš se poli nas ne ji
ko va sakoj školi
nego ono ča ki voli.

 

 

 


Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Osnovna škola Zvonka Cara Crikvenica / Kotorska bb, HR-51260 Crikvenica / os-zvonka-cara-crikvenica.skole.hr / ured@os-zvonka-cara-crikvenica.skole.hr
preskoči na navigaciju