preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zvonka Cara Crikvenica

 

Europska unija

Zajedno do fondova EU

 

Nova pomoćnica u nastavi u sklopu projekta „Znanje za sve“

Nakon sporazumnog prestanka radnog odnosa pomoćnice u nastavi Josipe Žgombić, na javnom natječaju je na upražnjeno radno mjesto pomoćnika u nastavi u OŠ Zvonka Cara izabrana Ana Buterin. Ana je u sklopu projekta „Znanje za sve“ završila certificiranu edukaciju za pomoćnika u nastavi u Poliklinici „SUVAG“, a njena e-mail adresa je: ana.pomocnik@gmail.com.

********

 

PROJEKT ZNANJE ZA SVE - ASISTENTI                                                                                     

Europska unija

Zajedno do fondova EU

 

Gradu Crikvenici dodijeljeno 217.173,60 kuna  za sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi

 

Gradonačelnik Grada Crikvenice prisustvovao je u četvrtak svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi učenicima osnovnih i srednjih škola s poteškoćama u razvoju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. 

Kroz projekt „Znanje za sve“, prijavljen na natječaj Ministarstva, Gradu Crikvenici pripalo je 217.173,60 kuna od potrebnih 241.304,00 kuna za edukaciju i rad pomoćnika u nastavi u OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara. Dakle, gotovo 90% potrebnog novca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog socijalnog fonda.

Gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je kako je Grad Crikvenica do sada financirao rad triju pomoćnika u nastavi te za tu svrhu u proračunu osiguravao iznos od 120.000,00 kuna. S obzirom na to da se ove godine pokazala potreba za angažmanom pet pomoćnika u crikveničkim osnovnim školama, odobreni novac će svakako biti od velike važnosti za svu našu djecu kojoj je pomoć i podrška pomoćnika neophodna u izvršavanju svakodnevnih školskih obveza.

 

Osim novca potrebnog za podmirivanje troškova plaća pomoćnika u nastavi, kroz projekt su dobivena i sredstva za certificiranu edukaciju pomoćnika u nastavi što će uvelike poboljšati kvalitetu rada, kao i olakšati pristup te poboljšati odnos pomoćnika i djece.

˝Djeca su naše najveće blago i uvijek im nastojimo osigurati sve što im je potrebno za normalno odrastanje i školovanje, a ovim novcem moći ćemo svim učenicima s poteškoćama u razvoju pružiti pomoć i podršku koju i zaslužuju˝, nadodao je gradonačelnik Rukavina.

 


Cilj projekta "ZNANJE ZA SVE" je osigurati podršku ucenicima s teškocama u razvoju u crikvenickim osnovnim školama kroz edukaciju, zapošljavanje i rad pet pomocnika u nastavi.  Tko su ucenici s teškocama u razvoju? Ucenici cije sposobnosti u meudjelovanju s cimbenicima iz okoline ogranicavaju njihovo puno, ucinkovito i ravnopravno sudjelovanje u odgojno-obrazovnom procesu.

U privitcima pogledajte letke i plakat koji prati ovaj Projekt.

 

 

 

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Zvonka Cara Crikvenica / Kotorska bb, HR-51260 Crikvenica / os-zvonka-cara-crikvenica.skole.hr / ured@os-zvonka-cara-crikvenica.skole.hr
preskoči na navigaciju